Vervroegde herfstbooster voor zorgverleners vanaf 17 augustus

Vanaf woensdag 17 augustus kunnen zorgverleners van de Eerstelijnszone (ELZ) Regio Aalst een herfstboosterprik tegen COVID-19 krijgen. Na afspraak kunnen ze daarvoor terecht in het vaccinatiepunt De Oever in Aalst.

Elke zorgverlener van de ELZ Regio Aalst die woont of werkt in Aalst, Lede, Erpe-Mere, Haaltert of Denderleeuw, komt in aanmerking. Dat geldt dus voor alle artsen, tandartsen, apothekers, dierenartsen, verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesisten, ... van deze Eerstelijnszone. Voor een groot deel van het personeel van ziekenhuizen en woonzorgcentra zal de herfstbooster ook via het werk beschikbaar zijn. 

Zorgverleners zullen geen uitnodiging ontvangen voor de vervroegde herfstbooster. Wie een prik wil, maakt zelf een afspraak via het vaccinatiecallcenter op 053 72 30 80. Daarna kunnen ze terecht in vaccinatiepunt De Oever, Albrechtlaan 117 in Aalst.

Bevolking krijgt herfstbooster vanaf 15 september

Vanaf begin september zal elke meerderjarige, die een volledige basisvaccinatie kreeg en wanneer de meest recente covidprik meer dan drie maanden geleden is, automatisch uitgenodigd worden voor de herfstboosterprik, .

Mensen die geen (volledige) basisvaccinatie kregen, kunnen zelf een afspraak maken via het vaccinatiecallcenter 053 72 30 80). Zij ontvangen géén automatische uitnodiging. 

Meer info over de herfstbooster volgt begin september.

Denderdal opnieuw vaccinatiecentrum vanaf 15 september

De zorgverleners kunnen tot en met 14 september in vaccinatiepunt De Oever terecht. Vanaf donderdag 15 september verhuist het vaccinatiecentrum opnieuw naar Denderdal, Kortestraat 14, Aalst. Voor de rest van de bevolking is de vaccinatie dus sowieso in Denderdal.