Vrijetijdsbudget voor de gezinnen (jetons)

Lokaal bestuur Haaltert ondersteunt de Haaltertse gezinnen naar aanleiding van de coronacrisis. We schonken elk gezin 15 jetons die elk 1 euro waard zijn. Die jetons kunnen ingeruild worden op activiteiten van verenigingen en gemeente.

Deze actie met de jetons maakt deel uit van een pakket aan steunmaatregelen die lokaal bestuur Haaltert nam naar aanleiding van corona.

De gezinspakketten werden huis-aan-huis bedeeld begin december 2020. 

Waarde

Elk gezin met domicilie in Haaltert kreeg 15 houten jetons met het nieuwe logo van lokaal bestuur Haaltert op. Elke jeton is 1 euro waard. Elk gezin ontving dus 15 euro om te besteden bij de lokale verenigingen of gemeentelijke activiteiten.

Gezinnen met recht op de verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering konden een extra pakket aanvragen ter waarde van 15 euro en afhalen in het Sociaal Huis.

Hou ze goed bij

Door de coronamaatregelen is het niet altijd mogelijk om de jetons in te ruilen, gezien er geen of niet veel activiteiten kunnen georganiseerd worden. Hou je jetons dus goed bij en haal ze uit de schuif wanneer het kan.

We zien de jetons echt als een vrijetijdsbudget. Gebruik dus je jetons op activiteiten van onze verenigingen zodra het kan. Op die manier kan je de verenigingen écht steunen en draag je bij tot een dynamische gemeente. 

Inruilen

Op de gemeenteraad van 19 december 2022 werd beslist dat deze actie verlengd wordt tot en met 31 december 2023

Tot dan kan je jouw jetons inruilen op activiteiten van (erkende) verenigingen die communiceren dat ze jetons aanvaarden als betaalmiddel. Gebruik ze dus op een eetfestijn of voor een drankje op een evenement. Daarnaast kunnen ze ook gebruikt worden op de gemeentelijke activiteiten. Er zal telkens gecommuniceerd worden op welke wijze.

Reglement

Je kan het volledige reglement rond het bedelen en besteden van de jetons (reglement vrijetijdsbudget gezinnen) onderaan deze pagina bekijken. 

Reglementen en belastingen