Waardebon sterilisatie/castratie huiskat

Elk jaar stelt lokaal bestuur Haaltert 100 waardebonnen van 25 euro beschikbaar om huiskatten te laten castreren of te steriliseren.

De helft van deze bons wordt ter beschikking gesteld vanaf 1 februari, de andere 50 bons kunnen afgehaald worden vanaf 1 september.

Elk gezin kan 1 kattenbon afhalen aan de balie in het gemeentehuis op vertoon van zijn of haar identiteitskaart. Met de bon kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. 

Zwerfkattenplan

Deze actie maakt deel uit van het zwerfkattenplan. We willen het aantal zwerfkatten terugdringen en onder controle houden. Zorgen dat er geen nestjes ongewenste kittens gedumpt worden op straat is daar een onderdeel van. Daarom willen we gezinnen de kans bieden om hun kat te laten castreren of steriliseren. Ondertussen is het steriliseren/castreren van kittens ook verplicht.

Daarnaast worden zwerfkatten gevangen om ook gesteriliseerd of gecastreerd te worden. De katten die daarna opnieuw worden uitgezet, worden door ons gevoederd aan de schuilhuisjes voor zwerfkatten. 

Sterilisatie/castratie verplicht 

Alle kittens moeten voor ze 6 maand oud zijn, gesteriliseerd of gecastreerd worden. 

Alle katten die verhandeld of overgedragen worden, moeten gesteriliseerd of gecastreerd worden.