Naar inhoud

Wegenwerken

Wegenwerken nieuwsbericht (grote weergave) Praktische info

Planning grote wegenwerken.
We geven je een overzicht van enkele grote projecten die op de planning staan.

Bekijk zeker ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de kortere wegenwerken.

Actuele info over werken aan nutsvoorzieningen en inname van het openbaar domein worden door gemeentes en Vlaamse instanties ook zoveel mogelijk samengevoegd in het GIPOD, het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein. Surf naar www.geopunt.be om hierover meer te weten te komen.

2019

Aquafin Keiberg in december

De bewonersbrief kan je alvast hier bekijken.

 

Planning asfalteringswerken Denderhoutem-Kerksken:

 • Dinsdag 3 december: start freeswerken in beide straten en asfaltering in zijweg Kerkweg
 • Woensdag 4 december: asfalteringswerken Kerkskenhoek en doorsteek richting Windmolenstraat
  >Er mag na de asfaltering NIET op gereden worden. De asfalt dient een nacht uit te harden en zal de ochtend nadien bereidbaar zijn.


 • 18-22 november: Frezen in de Eigenstraat, Kievietstraat en Hoekstraat.
  Asfalteren in Eigenstraat.
 • 25-29 november: Frezen in de Hoekstraat, zijweg Vondelen (rechtover Ranierstraat), Winkelveld, Zijweg Knipperhoek, Veldstraat en Dwarsstraat (aan voetbalplein tot begraafplaats Denderhoutem).
  Asfalteren in de Eigenstraat, Kievietstraat, Hoekstraat, zijweg Vondelen, Winkelveld en zijweg Knipperhoek.
 • 2-6 december: Frezen op Kruispunt Lebeke/Herlinckhove, Poel (van Dorp tot aan de beek), zijweg Donkerstraat, Kerkskenhoek, zijweg Kerkweg.
  Asfalteren in de Dwarsstraat, Veldstraat, kruispunt Lebeke/Herlinckhove, Poel (van Dorp tot aan de beek), zijweg Donkerstraat, Kerkskenhoek, zijweg Kerkweg.

 

Asfalteringswerken Denderhoutem-Kerksken november-december 2019

Vanaf maandag 25 november starten de asfalteringswerken in drie fases (F1 tot F3). plannen van de werken vind je telkens bij de fase zelf.

---------------

F1: Het plan van fase 1 vind je hier

Wat en wanneer: afschrapen en goten herstellen of opnieuw gieten van 25 t.e.m. 27 november. Na deze voorbereidingswerken zal de toplaag asfalt gegoten worden.

Waar: Vanaf Molenstraat 4 (Frituur Harry) tot en met Dorp 2 (café Welcome Back).

Verkeerssituatie en parkeren

 • Geen verkeer in de werkzone (rood op het plan) tussen 6.30 u. en 17 u. van 25 t.e.m. 27 november.
 • Verbinding tussen Molenstraat en Adv. De Backerstraat: er is een doodlopend stuk tussen deze twee straten (werkzone: het rode stuk op het plan) waarin een parkeerverbod geldt. In de straten zelf is er uitzonderlijk tweerichtingsverkeer met parkeerverbod (blauw aangeduid op het plan)
 • Parkeren: bewoners gaan nog steeds aan de parking aan het kerkplein (boven en onder de kerk) kunnen via Vossel/Poel/Teerlingstraat. De bewoners van de onderkant van het dorp kunnen op het Pastorijplein parkeren gedurende de werken (paars aangeduid)
 • Er geldt een totaalverbod op verkeer de dag dat er asfalt gegoten wordt. Asfalt gieten is weersafhankelijk en kan dus nog niet exact gepland worden. Er zal hierover nog communicatie volgen.

---------------

F2: Het plan van fase 2 vind je hier

Wat en wanneer: afschrapen en goten herstellen of opnieuw gieten van 27 t.e.m. 29 november. Na deze voorbereidingswerken zal de toplaag asfalt gegoten worden.

Waar: Vanaf Terlinden (café Rialto) tot Terlinden 102 (start kasseibaan diepe straten), Ankerstraat (volledig) en 70m vanaf kapel Bareelstraat. Werken van 27 t.e.m. 29 november.

Verkeerssituatie en parkeren

 • Geen verkeer in de werkzone (rood op het plan) tussen 6.30 u. en 17 u. van 27 t.e.m. 29 november.
 • Omleiding is hier vrij eenvoudig: langs dorp (aangeduid in het oranje op het plan).
 • Bewoners van de Ankerstraat kunnen parkeren in het Veldeken. Deze van Terlinden op Ninoofsesteenweg en Bareelstraat. Dit is wel iets moeilijker.
 • Er geldt een totaalverbod op verkeer de dag dat er asfalt gegoten wordt. Asfalt gieten is weersafhankelijk en kan dus nog niet exact gepland worden. Er zal hierover nog communicatie volgen.

---------------

F3: Het plan van fase 3 vind je hier

Wat en wanneer: afschrapen en goten herstellen of opnieuw gieten van 4 t.e.m. 6 december. Na deze voorbereidingswerken zal de toplaag asfalt gegoten worden.

Waar: Kruispunt Molenstraat/Schoolstraat. AD Delhaize blijft bereikbaar via Schoolstraat.

Verkeerssituatie en parkeren

 • Geen verkeer in de werkzone (rood op het plan) tussen 6.30 u. en 17 u. van 4 t.e.m. 6 december.
 • Er zal zowel tweerichtingsverkeer als een parkeerverbod zijn in de Molenstraat/Schoolstraat en Adv. De Backerstraat. Matig dus je snelheid.
 • Er is een omleiding voorzien via Dorp, Nieuwstraat en Dwarsstraat (oranje op het plan).
 • Er geldt een totaalverbod op verkeer de dag dat er asfalt gegoten wordt. Asfalt gieten is weersafhankelijk en kan dus nog niet exact gepland worden. Er zal hierover nog communicatie volgen.

Er starten volgende week ook nog asfalteringswerken met een onderaannemer. Zodra we een planning hebben wordt deze gecommuniceerd.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Keiberg

Ekentstraat
Aannemer De Moor is begonnen met de aanleg van het rioleringsstelsel. Hiervoor werden er in de Ekenstraat toezichtsputten en buizen voor de riolering voorzien. Klik hier voor info over dit Aquafinproject. 

Bufferbekkens
In de Bakkerstraat en de Brantegemstraat werden de voorbereidende werken gedaan voor de bufferbekkens. Er werden op twee plaatsen bomen gekapt om deze aan te kunnen leggen. Een bufferbekken zorgt voor een goede infiltratie van regenwater in de bodem, met als doel overstromingen te vermijden door bij hevige regenval het water tijdelijk tegen te houden (bufferen) en daarna vertraagd af te voeren.

Uitbreiding Academie Denderhoutem

Op maandag 18 februari startten de werken aan de uitbreiding van de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Denderhoutem. Daar wordt namelijk een extra klaslokaal en een polyvalente zaal bijgebouwd.

Aan de linkerkant van de toegang wordt een extra klaslokaal bijgebouwd, aan de rechterkant komt de polyvalente zaal vanaf de halfronde muur tot aan het voetpad. In die zaal komt een uitschuifbare tribune met 148 zitplaatsen. Naast de functie van een concertzaal voor de Academie, zullen ook de Haaltertse verenigingen de nieuwe ruimte kunnen gebruiken voor hun activiteiten.

Vanaf midden februari 2019 begon de aannemer met de grondwerken, gevolgd door de fundering en de vloerplaat. Tijdens de werken wordt in de Molenstraat t.h.v. de Academie een deel van de rijweg ingenomen. Om vlot verkeer te garanderen, wordt een omleiding voorzien.

De werken zullen ongeveer een jaar duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en worden uitgevoerd door aannemer NV Vandenbussche. De bewoners werden ingelicht aan de hand van een bewonersbrief.

Omleiding

Wie vanuit de Molenstraat indraait naar de sporthal (Pastorijweg) wordt verplicht verder door te rijden langs en achter de sporthal. Daar wordt het baantje richting de parking opengesteld. Zo kan je via de parking terug naar de Molenstraat.

Doorgaand verkeer vanuit het Dorp, richting de Schoolstraat mag wel gewoon door de Molenstraat rijden.

Op de groene parking achter de sporthal kan je tijdens de werken parkeren. Tijdens de openingsuren van de Academie is daar wel een kiss & ride-zone voorzien.

Herstel van verzakking in het Eiland

Van maandag 4 februari tot en met vrijdag 15 februari werd er gewerkt aan het kruispunt in het Eiland. Op het kruispunt was er een verzakking in de weg en dit door een scheur in een toezichtsput waardoor er grond werd weggespoeld en een rioleringsbuis verzakte. De put en de buis werden hersteld en de straat heraangelegd. De werken werden uitgevoerd door de firma Soga NV.

Groene parking aan beide kanten open tijdens de markt

Tijdens de wekelijkse markt op vrijdagvoormiddag zullen telkens de blokken aan de in/ uitrit van de groenparking t.h.v. de Pluimstraat weggenomen worden. Dit zal voor een vlotte circulatie zorgen voor de parkinggebruikers tijdens de markt.

Voetpad voor de Papestraat

In de Papestraat, aan de kant van de Muisstraat, werd een voetpad aangelegd.
Tussen de rijstrook in asfalt en de keermuur van de appartementen lag nog een onverharde strook. Daar werd vanaf midden februari een voetpad aangelegd in klinkers. De werken zouden vermoedelijk 2 weken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.
In die periode was er geen doorgang mogelijk vanuit de Muisstraat. Enkel vanuit de Bruulstraat kon je de Papestraat nog inrijden. De werken werden uitgevoerd door aannemer Roadbuilding.

Processieweg/Holbeekweg

Ook in het najaar start het project van Processieweg en Holbeekweg. Deze werken zijn in opdracht van gemeente Haaltert.

2020

In de tweede helft van 2020, begin 2021 staan twee projecten van Aquafin gepland, nl. Boekent en Eiland.

Op de hoogte blijven over wegenwerken in de gemeente?

De werken worden telkens in grote lijnen voorgesteld in het infoblad
Voor communicatie korter op de bal kan je terecht op de Facebook-pagina van gemeente Haaltert.

Praktisch

Openbare werken en verkeer

Wegenwerken

Gemeentehuis
Hoogstraat 41
9450 Haaltert

053 85 86 07

openbarewerken@haaltert.be

OPENINGSUREN
maandag 9 - 12 uur
dinsdag 9 - 12 uur
woensdag 9 - 12 uur
13.30 - 16 uur
donderdag 9 - 12 uur
13.30 - 16 uur
18 - 20 uur
vrijdag 9 - 12 uur