Naar inhoud

Wegenwerken

Wegewerken nieuwsbericht (grote weergave) Praktische info

Planning grote wegenwerken.
We geven je een overzicht van enkele grote projecten die op de planning staan.

Bekijk zeker ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de kortere wegenwerken.

Actuele info over werken aan nutsvoorzieningen en inname van het openbaar domein worden door gemeentes en Vlaamse instanties ook zoveel mogelijk samengevoegd in het GIPOD, het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein. Surf naar www.geopunt.be om hierover meer te weten te komen.

2019

Keiberg

Ekentstraat
Aannemer De Moor is begonnen met de aanleg van het rioleringsstelsel. Hiervoor werden er in de Ekenstraat toezichtsputten en buizen voor de riolering voorzien. Klik hier voor info over dit Aquafinproject. 

Bufferbekkens
In de Bakkerstraat en de Brantegemstraat werden de voorbereidende werken gedaan voor de bufferbekkens. Er werden op twee plaatsen bomen gekapt om deze aan te kunnen leggen. Een bufferbekken zorgt voor een goede infiltratie van regenwater in de bodem, met als doel overstromingen te vermijden door bij hevige regenval het water tijdelijk tegen te houden (bufferen) en daarna vertraagd af te voeren.

Uitbreiding Academie Denderhoutem

Op maandag 18 februari startten de werken aan de uitbreiding van de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Denderhoutem. Daar wordt namelijk een extra klaslokaal en een polyvalente zaal bijgebouwd.

Aan de linkerkant van de toegang wordt een extra klaslokaal bijgebouwd, aan de rechterkant komt de polyvalente zaal vanaf de halfronde muur tot aan het voetpad. In die zaal komt een uitschuifbare tribune met 148 zitplaatsen. Naast de functie van een concertzaal voor de Academie, zullen ook de Haaltertse verenigingen de nieuwe ruimte kunnen gebruiken voor hun activiteiten.

Vanaf midden februari 2019 begon de aannemer met de grondwerken, gevolgd door de fundering en de vloerplaat. Tijdens de werken wordt in de Molenstraat t.h.v. de Academie een deel van de rijweg ingenomen. Om vlot verkeer te garanderen, wordt een omleiding voorzien.

De werken zullen ongeveer een jaar duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en worden uitgevoerd door aannemer NV Vandenbussche. De bewoners werden ingelicht aan de hand van een bewonersbrief.

Omleiding

Wie vanuit de Molenstraat indraait naar de sporthal (Pastorijweg) wordt verplicht verder door te rijden langs en achter de sporthal. Daar wordt het baantje richting de parking opengesteld. Zo kan je via de parking terug naar de Molenstraat.

Doorgaand verkeer vanuit het Dorp, richting de Schoolstraat mag wel gewoon door de Molenstraat rijden.

Op de groene parking achter de sporthal kan je tijdens de werken parkeren. Tijdens de openingsuren van de Academie is daar wel een kiss & ride-zone voorzien.

Herstel van verzakking in het Eiland

Van maandag 4 februari tot en met vrijdag 15 februari werd er gewerkt aan het kruispunt in het Eiland. Op het kruispunt was er een verzakking in de weg en dit door een scheur in een toezichtsput waardoor er grond werd weggespoeld en een rioleringsbuis verzakte. De put en de buis werden hersteld en de straat heraangelegd. De werken werden uitgevoerd door de firma Soga NV.

Groene parking aan beide kanten open tijdens de markt

Tijdens de wekelijkse markt op vrijdagvoormiddag zullen telkens de blokken aan de in/ uitrit van de groenparking t.h.v. de Pluimstraat weggenomen worden. Dit zal voor een vlotte circulatie zorgen voor de parkinggebruikers tijdens de markt.

Voetpad voor de Papestraat

In de Papestraat, aan de kant van de Muisstraat, werd een voetpad aangelegd.
Tussen de rijstrook in asfalt en de keermuur van de appartementen lag nog een onverharde strook. Daar werd vanaf midden februari een voetpad aangelegd in klinkers. De werken zouden vermoedelijk 2 weken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.
In die periode was er geen doorgang mogelijk vanuit de Muisstraat. Enkel vanuit de Bruulstraat kon je de Papestraat nog inrijden. De werken werden uitgevoerd door aannemer Roadbuilding.

Processieweg/Holbeekweg

Ook in het najaar start het project van Processieweg en Holbeekweg. Deze werken zijn in opdracht van gemeente Haaltert.

2020

In de tweede helft van 2020, begin 2021 staan twee projecten van Aquafin gepland, nl. Boekent en Eiland.

Op de hoogte blijven over wegenwerken in de gemeente?

De werken worden telkens in grote lijnen voorgesteld in het infoblad
Voor communicatie korter op de bal kan je terecht op de Facebook-pagina van gemeente Haaltert.

Praktisch

Openbare werken en verkeer

Wegenwerken

Gemeentehuis
Hoogstraat 41
9450 Haaltert

053 85 86 07

openbarewerken@haaltert.be

 

OPENINGSUREN
maandag 9 - 12 uur
dinsdag 9 - 12 uur
woensdag 9 - 12 uur
13.30 - 16 uur
donderdag 9 - 12 uur
13.30 - 16 uur
18 - 20 uur
vrijdag 9 - 12 uur