Start wegenwerken in Ninovestraat

Op maandag 5 juni start de aannemer met het aanleggen van een gescheiden riolering (vuil water afvoer en regenwater afvoer) en de volledige heraanleg van de Ninovestraat, inclusief de voet- en fietspaden.

De werken starten ter hoogte van de Molenbeek en schuiven zo op richting de rotonde. De rotonde zal zo lang mogelijk toegankelijk blijven tijdens de werken.

Wat wordt er aangelegd?

 • Er wordt een volledig gescheiden rioleringsstelsel aangelegd voor RWA (regenwaterafvoer) en DWA (vuilwaterafvoer).
 • Er wordt een nieuw wegdek in asfalt voorzien samen met links en rechts nieuwe voetpaden en nieuwe fietspaden.
 • Naast de beek wordt een bufferbekken gemaakt om tegemoet te komen aan de klimaatveranderingen.

De fietspaden zijn in dit project 100% gesubsidieerd: 50% door Provincie Oost-Vlaanderen en 50% door de Vlaamse Overheid.

Timing

 • fase 1: aanleg RWA en DWA in de rijweg vanaf waterloop/collector tot voor aansluiting met Diepeweg (kruispunt blijft bereikbaar).
 • fase 2: aanleg bufferbekken en start uitvoering huisaansluitingen.
 • fase 3: uitvoering huisaansluitingen, plaatsen straatkolken en lijnvormige elementen.
 • fase 4: Onderlaag asfaltverharding rijweg (begin september) en grondwerken voor aanleg van fietspaden, voetpaden en parkings.
 • fase 5: aanleg van voet- en fietspaden en parkings.
 • fase 6: toplaag asfaltverharding rijweg + algemene afwerking van de werf.

Maatregelen voor bewoners

 • Bij aanleg van de riolering zullen de voetpaden nog behouden blijven.
 • De aanleg van de riolering zal in verschillende zones gebeuren. Na de plaatsing van de riolering zal onmiddellijk steenslag worden aangebracht, zodat de zone slechts een beperkte periode ontoegankelijk is.
 • Je zal je huis kunnen bereiken buiten de werkuren, dus vóór 7 uur ’s morgens en na 16 uur. Behalve op het moment dat de werfzone zich voor je huis bevindt.
 • Er wordt gevraagd om maximaal buiten de werfzone te parkeren.
 • Er worden twee ophaalpunten voorzien voor de afvalophaling van ILvA: net buiten de werfzone naast de Molenbeek en naast de rotonde in de Ninovestraat. De ophaalpunten worden aangeduid met een bord van ILvA.

Omleiding

Tijdens de werken zal de straat volledig afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. De Ninovestraat zal dus afgesloten zijn vanaf 5 juni 2023 t.e.m. 15 maart 2024 voor deze wegenis – en rioleringswerken. Bewoners zullen ’s avonds na de werken hun woning kunnen bereiken langs beide zijden behalve ter hoogte van de bouwput.

Er wordt er een omleiding voorzien in beide richtingen via Diepeweg, Stationsstraat(N460), Geraardsbergsesteenweg (N460/grondgebied Aalst), N45 (grondgebied Aalst/Haaltert), Eigenstraat, Koekelberg, Vondelen en Anderenbroek.

Voor fietsers is er een omleiding voorzien vanaf het kruispunt Ninovestraat-Zwarthaar-Lippensbekweg (aan school De Zilverberk) via Zwarthaar, Eiland, Koemeersstraat en Kivietstraat naar Anderenbroek.

Gedurende de werken zal de rotonde t.h.v. de Diepeweg zolang als mogelijk toegankelijk blijven. Tot dan kunnen fietsers die vanaf Charlotteweg of Binnenstraat komen ook deze omleiding volgen: Ninovestraat, Diepeweg, Eiland, Koemeersstraat en Kivietstraat naar Anderenbroek.

Onderaan deze pagina vind je een plan met de omleiding. 

Bushaltes geschrapt

Door deze werken schrapt De Lijn tijdelijk enkele haltes.


Onderaan deze pagina vind je het overzichtsplan van de werken, de presentatie van de bewonersvergadering, het omleidingsplan, een kaart met de geschrapte haltes van De Lijn en enkele visualisaties.