Wereldgezondheidsdag - Osteopaat Jonathan Tresignie

“In het paramedisch centrum vind je 5 psychologen, 1 podoloog, 1 diëtist, 2 kinesisten, een sporttherapeut en ikzelf als osteopaat. Vele gezondheidsvragen vergen een multidisciplinaire aanpak. Door die disciplines samen te brengen, verkleinen we de drempel en kunnen we makkelijker samenwerken. Mijn vrouw Dorothée speelt daar ook een belangrijke rol in: Vanuit haar apotheek De Fré komt zij vaak als eerste in aanraking met vragen.” 

Er was eens…hoe het begon

“Ik ben kine gaan studeren uit interesse voor het menselijk lichaam en de wil om mensen te helpen en fysiek te verbeteren. Na mijn studie heb ik me tijdens mijn doctoraat aan de VUB verder verdiept in anatomie en ben ik osteopathie gaan studeren om over meer tools en technieken te beschikken om mensen te helpen. Zowel mijn vrouw als ik kregen vaak vragen als “Ken jij geen kinesist? Podoloog? Diëtist?”, daaruit is het multidisciplinair paramedisch centrum gegroeid.” 

Een “specialleke” uit de carrière

“Recent schreef ik als voorzitter van Osteopaat Vlaanderen, de belangenvereniging voor osteopaten, samen met enkele anderen het boek De Osteopaat, waarin we aan de hand van cases, vaststellingen en getuigenissen de rol van de osteopaat binnen het zorgveld schetsen. Je vindt het boek ook in de bib in Haaltert."

Nog een laatste tip

“We zijn vooral bekend van het kraken. Maar eigenlijk kunnen we bij zoveel meer helpen. Baby’s met reflux, kinderen met ADHD, sporters, zwangere vrouwen, sprekers en zangers, mensen met duizeligheid en oorsuizen, of vrouwen met menstruatiepijn… ze kunnen allemaal gebaat zijn bij osteopathie. Langskomen kan heel laagdrempelig. Je maakt gewoon een afspraak, er is geen doorverwijsbrief nodig." 

www.pmcede.be 
Edestraat 87 in Haaltert