Wijk-werker worden

Ben je werkzoekende bij VDAB of ben je leefloongerechtigd en ben je nog niet helemaal klaar voor een job in het gewone arbeidscircuit? Misschien kom je dan wel in aanmerking voor wijk-werken via het PWWA!

Wat houdt het in?

Wijk-werken houdt in dat je enkele uren per week klusjes uitvoert bij iemand thuis of in een school, gemeente, OCMW, vzw, niet-commerciƫle vereniging of land- en tuinbouwbedrijf. Zij doen tegen betaling een beroep op werkzoekenden ingeschreven in het PWWA voor het uitvoeren van werken die niet binnen het reguliere arbeidscircuit aan bod komen.

Denk maar aan gras maaien, hagen snoeien, sneeuw ruimen, lampen vervangen, meubels monteren, vervoer van personen, huiswerkbegeleiding, koken en afwassen, oppassen op huisdieren, enz.

Neem contact op met je VDAB-kantoor of je OCMW-bemiddelaar om te kijken of je in aanmerking komt en wie weet werk jij binnenkort als wijk-werker.

Voor meer informatie rond tewerkstellingsmaatregelen, afleveren en aanvragen van RVA-attesten, aanbod PWWA-activiteiten, enz. kan je terecht op https://www.vdab.be/wijk-werken/wijk-werker en bij de medewerker van PWWA in het Sociaal Huis.

Medewerker Plaatselijk WijkWerken Agentschap

Nancy Duym
Donkerstraat 30, 9450 Haaltert

Woensdag: 13.30 - 16.00u
Donderdag: 09.00 - 12.00u

0474 74 85 13