Woon- en energieloket

Als huurder of eigenaar van een woning heb je ongetwijfeld heel wat vragen. Geen nood, ons woon- en energieloket helpt je graag!

Plan je grote verbouwingen?

Wanneer je verbouwt, kan je genieten van verschillende premies. We bekijken samen met jou de premies van Fluvius en Wonen-Vlaanderen en begeleiden je bij de aanvraag.

Klik hier voor meer info


Wil je je woning energiezuinig maken?

Bij het woon- en energieloket brengen we je in contact met het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie. Zij komen gratis bij je langs voor renovatieadvies op maat.

Een andere optie is een BENOvatiecoach. Die kan je begeleiden in het zoeken naar aannemers, offertes vergelijken en veel meer.

Klik hier voor meer info

Of misschien kom je wel in aanmerking voor een energielening. Dat is een lening aan 0% waarmee je energiebesparende renovaties kan uitvoeren. We bekijken samen of je in aanmerking komt en begeleiden je bij het opstellen van je aanvraagdossier.

Klik hier voor meer info


Betaal je (te) veel voor elektriciteit en gas?

We vergelijken verschillende leveranciers via de V-test en helpen je overstappen naar de voor jou goedkoopste oplossing.

Klik hier voor meer info

Misschien heb je ook wel recht op een gratis energiescan? Dat is een snelle analyse van het energieverbruik door een specialist bij jou thuis. Je krijgt ook tips en er kunnen onmiddellijk kleine, energiebesparende maatregelen uitgevoerd worden.

Klik hier voor meer info

Twijfel je aan de woonkwaliteit van je huurwoning?

Voor woningen die langdurig leeg staan of ernstig verwaarloosd zijn, kunnen wij een belasting of gasboete opleggen. Daarom helpen wij jou zoeken naar een goede oplossing.

Ken je alle rechten en plichten van een huurder/verhuurder?

Voor vragen over hoe je bijvoorbeeld een huurachterstand oplost of hoe je jouw woning het best verhuurt, kan je ook bij ons terecht.

Klik hier voor meer info

Maak een afspraak met de dienst Wonen. We helpen je graag!